Onderhoud en Herstelling

Onderhoud en Stemmen

Uiteraard kunt U voor het stemmen van Uw piano ook op ons rekenen. Tevens worden tijdens een stembeurt kleine mankementen (bv een haperende of klemmende toets) verholpen.
Om Uw piano in goede conditie te houden adviseren wij deze minstens 1 maal per jaar te laten stemmen.

Wilt U een afspraak maken voor een stembeurt? mail naar: onderhoud@pianolovrovic.be of bel ons op: 03/366 26 06.

Herstelling

Ook voor herstellingen aan uw piano kunt u terecht bij Piano`s Lovrovic.
Zowel kleine als grote herstellingen tot volledige restauratie van uw piano of vleugel.
Op voorhand wordt er een bestek opgemaakt, en duidelijke afspraken over de uit te voeren herstelling. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Groot onderhoud.

Wij kunnen uw instrument ook een onderhoudsbeurt geven. Gedurende de jaren kruipt er langzaam “slijt” in uw piano. Dit onder andere door het krimpen en weer uitzetten van het hout, door het vele spelen komen er diepe groeven in het vilt van de hamerkoppen. De asjes van de bewegende delen gaan langzaam stroever lopen. En de piano begint zwaarder te spelen,  vaak ongemerkt omdat dit geleidelijk aan gebeurt.

Bij een onderhoudsbeurt reinigen wij het mechaniek en de speeltafel van de piano. Alles wordt gesmeerd, nagelopen, indien nodig de hamerkoppen geschuurd en geïntoneerd. Vervolgens wordt het mechaniek vakkundig afgeregeld zodat alles weer perfect op elkaar afgesteld is.
Wij adviseren, afhankelijk van de frequentie dat de piano gebruikt wordt, dit elke 5 – 10 jaar te doen. Ook hier maken wij op voorhand een duidelijke offerte, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Heeft u een piano of vleugel die mogelijk toe is aan een onderhoudsbeurt, reparatie of restauratie?

Mail ons dan met zoveel mogelijk info (Bouwjaar, merk, locatie van de piano, eventueel foto`s) en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mail naar: Herstelling@pianolovrovic.be